Zijn goede pokerchips een must?

Pokerspelers die het spelletje maar net leren kennen, zullen zich deze vraag wel al meermaals gesteld hebben. In tal van online pokerwinkels zien we een zeer verscheiden aanbod aan pokerchips en/of complete pokersets. Ze lijken op het eerste zicht allemaal sterk op elkaar, maar toch durven de prijzen danig verschillen van elkaar. Er is dus weldegelijk een onderscheid in de kwaliteit van de pokerchips. Hebben we echt nood aan die uitstekende doch duurdere pokerchips?

Goedkope pokerchips
Ben je echt een absolute beginner en moet je nog een beetje aftasten of poker ook voor jou weggelegd is? Dan kom je volgens ons zeker en vast toe met een goedkoop pokersetje met de gangbare basiswaardes. Deze chips mogen dan wel wat goedkoop aanvoelen, om de smaak te pakken te krijgen is dit zeker voldoende.

Echter, al wie zich als pokerspeler een beetje serieus neemt, zou toch voor een ietwat luxueuzere set moeten kiezen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je eigen pokerset samen te stellen, zodat je zelf kan bepalen hoeveel chips je van welke waardes wenst. Je kan de uitbouw van je eigen pokerset het best bekijken als een soort investering. De verwachting is dat je nog veel pokergames zal spelen met de chips, dus kan je er best voor zorgen dat je goed materiaal in handen hebt. Geloof ons, het spelplezier gaat sterk de lucht in en daar is het uiteindelijk toch allemaal om te doen, niet?

Vergelijk het anders gerust met de aankoop van een nieuwe auto. Ook met een goedkope (tweedehands) auto geraak je vast van punt A naar punt B, maar rijcomfort is toch ook iets waar je aandacht naar uitgaat, toch?