Plastic of kartonnen kaarten

Bij een gezellig avondje pokeren hoort er natuurlijk minstens één deck deftige pokerkaarten. Zonder kaarten valt er weinig te beleven aan de pokertafel. Ons advies is echter wel niet zomaar het eerste de beste deck kaarten te kopen dat je tegenkomt. Let er goed op dat het plastic exemplaren zijn die je aanschaft, onze ervaring leert ons dat je met kartonnen speelkaarten weinig kunt aanvangen. Je kan er evengoed mee pokeren, maar ze verslijten zoveel sneller. Ze plooien minder gemakkelijk (lees: snellere barsten), minder gemakkelijk te shufflen en plastic kaarten voelen ook gewoon veel “gladder” aan.

Ga dus resoluut voor de plastic speelkaarten, en koop er best meteen twee. Zo reduceer je drastisch de wachttijden tussen twee pokerhandjes. Bovendien zijn de plastic speelkaarten niet zo veel duurder, dus er is weinig reden om toch kartonnen kaarten te kopen. De speelkaarten van Copag of Modiano zijn wel een goede keuze tegen een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Mag het echter iets duurder en wil je echt de crème de la crème in handen? Dan moet je beslist voor de kaarten van KEM gegaan. Deze kosten al wel gauw €30 per twee decks, maar deze zijn quasi onverslijtbaar. Zeker een aanrader!